Šmartno, pravljična vas: Kaja Aleš Luznar, Mojca Stubelj Ars

Datum: 28. 8. 2015
Ura: 18:00–19:45
Prizorišče: Šmartno
Festival:
Vrsta dogodka: gledališče, lutke, pravljice, program za otroke

Šmartno, pravljična vas: Kaja Aleš Luznar, Mojca Stubelj Ars

Petek, 28. avgust 2015:

18.00 Kaja Aleš Luznar: Po čem diši lešnik?, pripovedovalski dogodek za otroke

19.00 Mojca Stubelj Ars: Pravljica o Luni, pripovedovalski dogodek za otroke


Kaja Aleš Luznar je predana mama trem deklicam, ki na življenje gleda z veliko mero optimizma in verjame v svet pravljic. V zadnjem času se je predala ustvarjanju za otroke na podlagi lastnih življenjskih izkušenj, ki zrcalijo njen pogled na svet in emocionalno doživljanje sveta. Vse je prežeto z neskončno mero ljubezni in zaljubljenosti v Življenje. Slikanica “Po čem diši lešnik?“ je njen prvenec. Otroka skozi preprosto in ljubko zgodbo popelje do pomembnega življenjskega spoznanja.

 


Mojca Stubelj Ars je doktorica okoljskih znanosti, ki rada preživlja čas v naravi in ustvarja na veliko načinov. Raziskovanje in ljubezen do jezikov sta ji bila položena v zibko. Pravi, da je njeno poslanstvo otrokom približati zgodnje učenje jezikov na zabaven in igriv način. Zato je tudi ustvarila MINI POLIGLOTINI pravljične knjige za zgodnje učenje tujih jezikov, ki so v treh jezikih in oblikovane prijazno bralcem z disleksijo.

Animacije in delavnice Pravljica o Luni so primerne za otroke od 4 do 10 let. Temeljijo na pravljici o Luni, najmanjšem poniju v konjeniškem klubu, ki uči otroke prvih jahalnih korakov. Nekega dne v klub pride čudoviti arabski konj in Luna si zaželi, da bi tudi sama postala velika. Na poti uresničevanja svoje srčne želje Luna spozna svoje bistvo in postane čaroben poni.

mini poliglotini_logo


Festivalski vrvež se bo vršil na osrednjem trgu v Šmartnem.
V primeru dežja bodo prireditve pristan iskale pod krovom Hiše kulture.
Vsi dogodki v Šmartnem, pravljični vasi so brezplačni.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Literarna vandranja in prevoz v Medano

Posebna ponudba za vse, ki si želite Goriška Brda okusiti kulturno, literarno in zgodovinsko. Vabimo vas na prvi Potep s Sanjami, spektakularno dogodivščino, ki bo z Brd snela še poslednjo kopreno. Če sodite med zmerne sanjače, boste zajezdili Skok v Medano, enodnevno potepanje brez primere; če ste dolgometražni sanjavci, se ne boste odrekli Sanjanju v Medani, večdnevni radovedni epopeji, o katere vrhuncih si komaj drznete pomisliti.

Če si želite le prevoza do Medane, izpolnite prijavni obrazec ali pišite na potep@sanje.si ali  pokličite Ajdo (041 425 222) ali Daria (041 876 697).

Posted in Šmartno, pravljična vas 2015