Sanje v Medani [27.–30. junij 2019]

Datum: 27. 6. 2019–30. 6. 2019
Ura: ves dan
Festival:
Vrsta dogodka: glasba, literarni večer, literatura, poezija, razstava, videopoezija

Sanje v Medani [27.–30. junij 2019]

Festival Sanje v Medani 2019 poteka na več prizoriščih v goriških Brdih med četrtkom 27. in nedeljo 30. junijem. Vrhunec predstavljajo večerni dogodki v petek, soboto in nedeljo z nastopi izbranih glasbenih in pesniških ustvarjalcev iz Slovenije in tujine. V sklopu Pravljične vasi se bo v soboto, 29. junija, v Šmartnem odvijal pravljični festival za otroke in odrasle.

Letošnja nit festivala se naslanja na esej Thomasa Mertona O dežju in nosorogu pesnitev, ki v času festivala izide v slovenskem prevodu in angleškem izvirniku v enem. Knjigo O dežju in nosorogu bodo obiskovalci prejeli brezplačno, v zameno za vstopnico. Knjiga, ki se osredotoča na pojem svobode in samote, naj bo bralkam in bralcem vzpodbuda in obenem pooblastilo za svobodno gibanje po znanih in neznanih ozemljih vprašanj, ki danes nagovarjajo slehernika.

Videosprehod skozi festival Sanje v Medani 2018

 

 

Vse osrednje prireditve bodo potekale na terasi Vile Vipolže ali na dvorišču gradu Dobrovo, predavanja (Forum Sanje) pa se bodo odvila v dvorani Vili Vipolže. V primeru dežja bodo dogodki v dvorani Vili Vipolže oziroma na pokriti terasi gradu Dobrovo. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Posted in Sanje v Medani 2019