Sanje v Medani – 2. festivalski večer

Datum: 30. 6. 2018
Ura: 20:30–23:30
Prizorišče: Grad Dobrovo
Festival:
Vrsta dogodka: druženje, glasba, literarni večer, poezija

Sanje v Medani – 2. festivalski večer

SOBOTA, 30. junija 2018

… KI SE BLIŽAJO RAZPUŠČENIH LAS V VETRU

  • 20.10-20.30 Check-in. Prevzem/pregled Potnega lista
  • 20.30 Pesniško potovanje (pesniki* in soustvarjalci festivala**)
  • 21.30 Rade Šerbedžija in Zapadni kolodvor

Prizorišče: Grad Dobrovo
Vstopnina 20 € // nakup vstopnice


Letošnja nit festivala se naslanja na pesnitev Antoina Cassarja Potni list, ki v času festivala izide v slovenskem, španskem, angleškem in hrvaškem prevodu v enem. Potni list bodo obiskovalci prejeli brezplačno, v zameno za vstopnico. Potni list njegove imetnike pooblašča za neovirano gibanje po znanih in neznanih ozemljih domišljije, sveta in neba.

*Pesniški gostje: Antoine Cassar, Peter Semolič, Gašper Malej, Sofya-Agnessa Yakuntsova.

** Soustvarjalci festivala: Ivan Peternelj, Vesna Maria Maher, Violeta Tomić, Ivan Lotrič, Jani Kovačič, Irena Urbič, Mateja Gorjup, Danijel Rojšek Danč, Barbara Ogrič Markež, Rafael Vončina, Simon Kastelic, Mateja Kralj, Rok Zavrtanik, Tajda Pavletič, Boštjan Pavletič, Vesna Bukovec, Miha Razdrih, Jera Razdrih, Peter Škerl, Brane Solce, Sanja Fidler, Tamara Zablocka, Andreja Udovč, Saša Šulin, Jerica Šemerl Harmel, Tamara Zablocka, Anja Srpčić, Tisa Zavrtanik Drglin, Iva Žele, Danijel Kaisersberger in drugi.


RADE ŠERBEDŽIJA & ZAPADNI KOLODVOR

Vrhunski umetnik in živa legenda, gledališka in filmska ikona, šansonjer s strastjo do pisanja, čigar šarm je sol zemlje in mu pristoji prav tako kakor postrani nagnjen klobuk, njegova podedovana svetinja, nas bo z zasedbo Zapadni kolodvor peljal od pekla do nebes – s postanki na vseh sladostrastnih postajah vmes. S poetično raskavim glasom bo razbrazdal duše v nostalgijo, da bi si lahko, poglajene, pogledale v oči. Se videle, zares videle …
»Imejte se radi in razmišljajte o ljubezni. Ljubezen je pomembna, pa ne samo med moškim in žensko, ampak ljubezen do vsega. Tudi ljubezen do naroda, vendar ne v podobi skrajnega nacionalizma. Ljubezen do človeka, tudi do tujca,« je Rade Šerbedžija nedavno povedal za Primorske novice.

V zasedbi Zapadni kolodvor muzicirajo: Antun Stasić (violina), Marjan Krajna (harmonika), Jura Vrandečić (bas), Pere Ištvančić (kontrabas), Brano Bogunović-Pif (kitara), Ranko Purić (bugarija) in seveda Rade Šerbedžija (glas)


V primeru dežja, bo dogodek na pokriti terasi gradu Dobrovo.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Posted in Sanje v Medani 2018