Odprtje razstave miniatur Igorja Spreizerja in nastop Brencl Bande

Datum: 19. 9. 2013
Ura: 18:00
Prizorišče: Hiša sanjajočih knjig Ljubljana
Festival:
Vrsta dogodka: glasba, kiparstvo, razstava

Odprtje razstave miniatur Igorja Spreizerja in nastop Brencl Bande

Slikarski in kiparski samouk Igor Spreizer svoje likovne vzore povzema in moderira pri Picassu, Matissu in Kleeju, s svojimi hudomušnimi glinenimi figuricami živali pa ljudem približuje kiparstvo in malo plastiko. Svoja dela razstavlja tudi na neobičajnih mestih, kot so trgi, ulice in mostovi, kjer njegove zverinice, beštije, muzikanti in žnablarji zabavajo in razveseljujejo staro in mlado, na Šuštarskem mostu v Ljubljani pa so pritegnili tudi pozornost Françoisa Hollanda. Spreizerjevo bistvo je ustvarjanje, kreiranje, izdelovanje – sanjati sanje, pri čemer nas omejuje le lastna omejenost.

Prikupne Spreizerjeve miniature in ostale kreature se bodo v času Festivala Sanje za krajši čas naselile v Hiši sanjajočih knjig v Ljubljani, kjer jih bo na razstavi male plastike v žgani glini mogoče tudi kupiti.

Na odprtju razstave bo nastopila Brencl Banda, avtorska glasba katere je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja.

(Foto: Bojan Stepančič)

Posted in Sanje v Ljubljani 2013