Forum Sanje: Sandra Bašić Hrvatin, Jure Capuder, Uroš Prah

Datum: 29. 8. 2015
Ura: 11:30–13:30
Prizorišče: Vila Vipolže, Dobrovo
Festival:
Vrsta dogodka: forum sanje

Forum Sanje: Sandra Bašić Hrvatin, Jure Capuder, Uroš Prah

Življenju nasprotne oblike bodo propadle

Festival iz kaosa v kozmos izstreli forumska izmenjava, naslonjena na premise #Pravice Srečka Kosovela. Moderatorka: Irena Urbič.

Sobota, 29. avgust 2015:

11.30  Sandra Bašić Hrvatin, Jure Capuder, Uroš Prah

Dogodek je brezplačen.


Sandra Bašić HrvatinSandra Bašić Hrvatin, medijska strokovnjakinja in Predstojnica oddelka za medijske študije na koprski Fakulteti za humanistične študije. V okviru Mirovnega inštituta je vodila projekt Ustanovitev tiskovnega sveta v Sloveniji, ki je bil namenjen obveščanju strokovne javnosti o samoregulaciji v novinarstvu in medijih in o sistemih medijske odgovornosti. Soavtorica ankete Spremljanje in vrednotenje medijev, ki je nastala iz potrebe, da se v razpravo o svobodi, kakovosti in pluralizmu medijev v Sloveniji bolj vključi pogled državljank in državljanov, utrjuje vednost o tem, kje dobivajo informacije o družbenem in političnem dogajanju, kako vrednotijo medije kot vir informacij, kako uporabljajo nove tehnologije za pridobivanje informacij. (Foto: Sanje)


Jure CapuderJure Capuder, univerzitetni diplomirani filozof, ki je svojo življenjsko pot posvetil iskanju alternativnih pogledov na naša življenja in svet v katerem bivamo. Že 10 let deluje na področju tako imenovanega bodyworka, to je celostne obravnave človekovega telesa. Začel je kot inštruktor fitnesa in se kasneje usmeril še v masažne terapije, prehransko svetovanje in funkcionalno-terapevtsko vadbo. Jure Capuder prevaja že tretjo knjigo iz angleškega v slovenski jezik in hkrati sourednikuje knjižno zbirko založbi Sanje. (Foto: Sanje/Tia Pavletič)

 


Uroš PrahUroš Prah, soustanovitelj Paraliterarnega društva I.D.I.O.T. in pesnik. Leta 2012 je pri Centru za slovensko književnost izdal svojo prvo pesniško zbirko Čezse polzeči. Januarja 2015 sta s Tiborjem Hrsom Pandurjem postavila na noge Literodrom, mednarodni festival literarnih praks v razvoju. v dopisovanjih z Jasminom B. Frelihom v Pogledih je zapisal: “Treba je skozi blato interesa, da prilezeš na drugi konec in vidiš, da je tudi tam samo še blato. Nikjer ni nič drugega kot interes – pričakovanje, stava na prihodnost, zadolžitev pri pojutrišnjem sebi. Interes je zapora, v kateri vselej obtičimo.” (Foto: Cankarjev dom)

 


Irena Urbič Paul Valery 2012Irena Urbič, kulturna delavka in prevajalka, skrbnica slovenskega dela Mednarodnih obmejnih srečanj FORUM TOMIZZA.

 

 

 

 


Literarna vandranja in prevoz v Medano

Posebna ponudba za vse, ki si želite Goriška Brda okusiti kulturno, literarno in zgodovinsko. Vabimo vas na prvi Potep s Sanjami, spektakularno dogodivščino, ki bo z Brd snela še poslednjo kopreno. Če sodite med zmerne sanjače, boste zajezdili Skok v Medano, enodnevno potepanje brez primere; če ste dolgometražni sanjavci, se ne boste odrekli Sanjanju v Medani, večdnevni radovedni epopeji, o katere vrhuncih si komaj drznete pomisliti.

Če si želite le prevoza do Medane, izpolnite prijavni obrazec ali pišite na potep@sanje.si ali  pokličite Ajdo (041 425 222) ali Daria (041 876 697).

Posted in Sanje v Medani 2015