Sanje v Medani – 3. festivalski večer

Datum: 1. 7. 2018
Ura: 20:30–23:30
Prizorišče: Vila Vipolže
Festival:
Vrsta dogodka: druženje, glasba, poezija

Sanje v Medani – 3. festivalski večer

NEDELJA, 1. julija 2018

… IN TE PONESEJO, ČE ŽELIŠ, S SEBOJ.

  • 20.10-20.30 Check-in. Prevzem/pregled Potnega lista
  • 20.30 Pesniško potovanje (pesniki* in soustvarjalci festivala**) z Evakuacijo duha
    (Srečko Kosovel: novi Človek)
  • 21.30 Mesečinska struna. Svetlana Makarovič in Simbolični orkester
  • 22.30 Nesesari Kakalulu. Afro-beat

Prizorišče: terasa Vile Vipolže
Vstopnina 15 € // nakup vstopnice


Letošnja nit festivala se naslanja na pesnitev Antoina Cassarja Potni list, ki v času festivala izide v slovenskem, španskem, angleškem in hrvaškem prevodu v enem. Potni list bodo obiskovalci prejeli brezplačno, v zameno za vstopnico. Potni list njegove imetnike pooblašča za neovirano gibanje po znanih in neznanih ozemljih domišljije, sveta in neba.

*Pesniški gostje: Antoine Cassar, Peter Semolič, Gašper Malej, Sofya-Agnessa Yakuntsova.

** Soustvarjalci festivala: Ivan Peternelj, Vesna Maria Maher, Violeta Tomić, Ivan Lotrič, Jani Kovačič, Irena Urbič, Mateja Gorjup, Danijel Rojšek Danč, Barbara Ogrič Markež, Rafael Vončina, Simon Kastelic, Mateja Kralj, Rok Zavrtanik, Tajda Pavletič, Boštjan Pavletič, Vesna Bukovec, Miha Razdrih, Jera Razdrih, Peter Škerl, Brane Solce, Sanja Fidler, Tamara Zablocka, Andreja Udovč, Saša Šulin, Jerica Šemerl Harmel, Tamara Zablocka, Anja Srpčić, Tisa Zavrtanik Drglin, Iva Žele, Danijel Kaisersberger in drugi.


Svetlana Makarovič: Vsestranska umetnica, književnica, igralka, pevka in ilustratorka, Poleg poezije in proze se je uveljavila tudi v radijskih in lutkovnih igrah za otroke ter dramah za odrasle. Poleg tega da je znana po eni najobsežnejših bibliografij med Slovenci (ima več kot 300 knjižnih naslovov), je poznana tudi po številnih nestrinjanjih z družbenimi razmerami. V slovensko javnost je najprej vstopila kot pesnica in vsestranska ustvarjalka in brezkompromisna kritičarka slovenskega družbenega okolja.

Simbolični orkester: Skupina večinoma klasično izobraženih glasbenikov, ki čisto navdušenje do glasbe prelijejo v enkratno mešanico, ki jo v največji meri povezuje raznolikost Evropske glasbene tradicije. In sicer raznolikost v največjem pomenu besed; v zgodovinskem, geografskem, socialnem merilu. Svoj repertoar nenehno nadgrajujejo z znanja in učenjem spretnosti, ki niso del javno izobraževalnega sistema v Sloveniji. Večino glasbe, ki jo izvajajo je avtorske in nastane kot plod skupnega dela. Učijo jih mojstri srbske romske glasbe, skandinavski ‘fidlerji’, Irskih prijatelji, jazz skladatelji, klasični umetniki in naključni mimoidoči.


Nesesari Kakalulu: Slovenska afrobeat zasedba Nesesari Kakalulu je na našem glasbenem prostoru nedvomno nekakšen svojevrsten unikum. Devetim krovnim članom se med koncertiranjem in v studiu pridruži še osem vokalistov. In čeprav so vsi vrhunski glasbeniki z lastnim stilom in glasbenim znanjem, delujejo povsem harmonično in enakovredno. Zasedba se pri svojem pesnenju zgleduje po Fela Kutiju, očaku afrobeata.


Evakuacija duha
Srečko Kosovel: novi Človek
Izvajalci: Rafael Vončina, Simon Kastelic, Mateja Kralj (Društvo Konstruktivist)

Ali v naših stremljenjih k napredku in učinkovitosti postajamo zmehanizirane ovce v primežu kapitalistične družbe?
Ali smo kot Ljudje dosegli dno?
Ali je čas za duhovno preobrazbo Človeka?
Ali naša stvarnost terja novih poti, novega, etičnega, konstruktivnega človeka?


V primeru dežja, bodo dogodki v dvorani Vili Vipolže.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Posted in Sanje v Medani 2018