Sanje v Medani – 2. festivalski večer

Datum: 30. 6. 2018
Ura: 20:30–23:30
Prizorišče: Grad Dobrovo
Festival:
Vrsta dogodka: druženje, glasba, literarni večer, poezija

Sanje v Medani – 2. festivalski večer

SOBOTA, 30. junija 2018

… KI SE BLIŽAJO RAZPUŠČENIH LAS V VETRU

  • 20.10-20.30 Check-in. Prevzem/pregled Potnega lista
  • 20.30 Pesniško potovanje (pesniki* in soustvarjalci festivala**)
  • 21.30 Rade Šerbedžija in Zapadni kolodvor

Prizorišče: Grad Dobrovo
Vstopnina 20 € // nakup vstopnice


Letošnja nit festivala se naslanja na pesnitev Antoina Cassarja Potni list, ki v času festivala izide v slovenskem, španskem, angleškem in hrvaškem prevodu v enem. Potni list bodo obiskovalci prejeli brezplačno, v zameno za vstopnico. Potni list njegove imetnike pooblašča za neovirano gibanje po znanih in neznanih ozemljih domišljije, sveta in neba.

*Pesniški gostje: Antoine Cassar, Peter Semolič, Gašper Malej, Sofya-Agnessa Yakuntsova.

** Soustvarjalci festivala: Ivan Peternelj, Vesna Maria Maher, Violeta Tomić, Ivan Lotrič, Jani Kovačič, Irena Urbič, Mateja Gorjup, Danijel Rojšek Danč, Barbara Ogrič Markež, Rafael Vončina, Simon Kastelic, Mateja Kralj, Rok Zavrtanik, Tajda Pavletič, Boštjan Pavletič, Vesna Bukovec, Miha Razdrih, Jera Razdrih, Peter Škerl, Brane Solce, Sanja Fidler, Tamara Zablocka, Andreja Udovč, Saša Šulin, Jerica Šemerl Harmel, Tamara Zablocka, Anja Srpčić, Tisa Zavrtanik Drglin, Iva Žele, Danijel Kaisersberger in drugi.


Rade Šerbedžija in Zapadni kolodvor: Svetovno znan kot igralec, pisec in režiser, ki ga vedno znova zanese v glasbene vode, vrača se predvsem k šansonom in poeziji. Velikega poeta in glasbenika bo na odru spremljal Zapadni kolodvor. Njegov nastop je poseben predvsem zaradi dejstva, da smo tega vsestranskega ustvarjalca vajeni predvsem iz malih in velikih zaslonov, na koncertni oder pa se povzpne precej poredko. Ker večinoma veliko snema, a malo koncertira, zato je vsak njegov koncert še toliko večja poslastica za vse ljubitelje dobre glasbe in izjemne interpretacije. Slovenskim ljubiteljem glasbe pa se je priljubil predvsem na večkrat razprodanih koncertih v Cankarjevem domu.


V primeru dežja, bo dogodek na pokriti terasi gradu Dobrovo.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Posted in Sanje v Medani 2018