Novi človek prihaja! (Ljubljana)

Datum: 31. 8. 2014–24. 9. 2014
Ura: ves dan
Prizorišče: Ljubljana
Festival:
Vrsta dogodka: literatura, pravljice, program za otroke, Protestival, protestno branje

Novi človek prihaja! (Ljubljana)

nedelja, 31. avgust, ploščad pri Slovenskem etnografskem muzeju

  • Protestivalske igre, prve tradicionalne Protestivalske igre: druženje vseh ljudi protestivalskega duha ob igrah, glasbi, plesu, projekcijah in omizjih, na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem (več)

četrtek, 4. september, Hiša sanjajočih knjig, 19.00

  • David Brooks: Pogovor, literarni večer z enim najizvirnejših avstralskih književnikov in soprevajalcem poezije Mile Kačič in Srečka Kosovela v angleščino ob izidu romana Pogovor (več)

sobota, 6. september, Kinodvor in knjigarna Zvezdica Zaspanka, ves dan

  • Mumindan, celodnevno praznovanje z mumini v čast 100-letnice rojstva mladinske pisateljice in ilustratorke Tove Jansson (več)

ponedeljek, 8. september, različne lokacije

Protestno branje za Edwarda Snowdna, sodelovanje v mednarodnem projektu v podporo Edwardu Snowdnu, svobodi in državljanskim pravicam (več)

  • manifest Mehanikom!, električni pesniško-glasbeni performans
  • Pravica, Teater Curriculim Vitae, Gimnazija Šentvid, gledališka predstava po literarni predlogi Srečka Kosovela
  • druge literarne in umetniške manifestacije

sreda, 24. september, Hiša sanjajočih knjig

  • Miljenko Jergović: Oče, literarni večer z najbolj branim sodobnim avtorjem z območja nekdanje Jugoslavije ob izidu romana Oče (več)

Program Novi človek prihaja! (pdf)

Vse prireditve so brezplačne. Vabljeni!
Festivala Sanje nastaja ob podpori Založbe Sanje, nastopajočih in donatorjev. Posamezni sklopi nastajajo v sodelovanju s Protestivalom (Protestivalske igre), Društvom slovenskih pisateljev (protestno branje za Edwarda Snowdna), Lutkovnim gledališčem Ljubljana, Kinodvorom in Mladinsko knjigo (Mumindan).

Posted in Novi človek prihaja! (Ljubljana) 2014

Osebno povabilo

Sanjam, torej sem.

Novembrskemu vremenu primerno bo na knjižni sejem iz tiskarne pripolzela tudi tale krasotica, prvorojenka sarajevskega književnika Hajrudina Ramadana, v prevodu Aleksandra Rekar.

#Sneakpeek ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Sanje updated their cover photo. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Naslednji teden pa se srečamo v Cankarjevem domu, kajne? ... See MoreSee Less

Sanje na Slovenskem knjižnem sejmu

november 22, 2017, 9:00dop - november 26, 2017, 11:00dop

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem, ki bo za obiskovalce odprt od srede, 23., do nedelje, 27. novembra 2017, od 9. do 20. ure (petek in sobota do 22. ure!). Vstop je prost. Letošnji fokus...

Na Knjigi obrazov

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem, ki bo za obiskovalce odprt od srede, 23., do nedelje, 27. novembra 2017, od 9. do 20. ure (petek in sobota do 22. ure!). Vstop je prost. Letošnji fokus: Nemčija, Avstrija in Švica. In seveda ogromno odličnih knjig.

Založba Sanje bo na sejmu prisotna s stojnico v 1. preddverju, kjer vas pričakujemo s privlačnimi cenami in odličnimi knjigami, tudi z vrsto aktualnih novosti. Na stojnici boste lahko poklepetali tudi z nekaterimi našimi avtorji:

ČET (17h-18h): Matej Šurc, Erik Valenčič
PET (17h-18h): Dragan Petrovec
SOB (17h-18h): pater Karel Gržan ... See MoreSee Less

Sanje na Slovenskem knjižnem sejmu

november 22, 2017, 9:00dop - november 26, 2017, 11:00dop

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem, ki bo za obiskovalce odprt od srede, 23., do nedelje, 27. novembra 2017, od 9. do 20. ure (petek in sobota do 22. ure!). Vstop je prost. Letošnji fokus...

Na Knjigi obrazov

Same babe na koncertu ob 10. letnici svojega 1. albuma napovedujejo čudaške situacije in pozicije. Ta petek v Kavarni Union. ... See MoreSee Less

Ta Menart nas je že v preteklosti pogosto spravljal v sila čudaške situacije in pozicije ... (Prilagamo dokaze, kot jih je dokumentiral slavni in genialni Janez Pelko.)

In pozor - tudi situacija v...

Na Knjigi obrazov

Prihodnji teden se odprejo knjižna nebesa, Slovenski knjižni sejem. Kar nekaj naših novih knjig bo takrat ugledalo luč sveta. Denimo čudovita slikanica Frana Milčinskega O DUŠICI MAJCENI, KI NI SMELA V NEBESA, z ilustracijami Petra Škerla.
#Sneakpeek
... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Po ogledu presunljivega filma Pokrpajmo žive v Cankarjevem domu pravkar še pogovor o darovanju organov, o življenju, ki se neha, in hkrati drugemu življenju, ki se na novo začne. Igralka Draga Potočnjak, direktorica Zavoda Slovenija-transplant Danica Avsec, Tjasa Koprivec in filozof Jure Capuder. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Sanje na Twitterju

Podpora Festivalu Sanje

"Kultura mora biti, na kateri mora sloneti naša politika, in ne obratno."
Srečko Kosovel, #Pravica

Želim podpreti Festival Sanje!