Kosovel: #ČLOVEK. World Histeria Orchestra.

Datum: 17. 7. 2013
Ura: 19:00
Prizorišče: Kongresni trg
Festival:
Vrsta dogodka: glasba, literatura, lutke, ples, poezija, potujoča knjigarna

Kosovel: #ČLOVEK. World Histeria Orchestra.

S pravo muzikalno nevihto se v Ljubljani začenja Festival Sanje. Kongresni trg in okoliške ulice bo ob 19. uri stresla World Histeria Orchestra, zvočna eksplozija stotnije etno glasbenikov iz 20 držav.

Poletni večer bodo z resnicoljubno Kosovelovo poezijo in poezijo v prozi, ki bo izšla v novi knjižici #Človek – pokončni naslednici #Pravice -, razžarjali besedni umetniki Tjaša KoprivecDavid BrooksDarko Nikolovski in drugi.

Ob 21. uri bomo s Kongresnega trga na pot po ljubljanskih ulicah krenili s povorko glasbenikov, plesalcev, lutkarjev in pesnikov.

Od 17. ure dalje bo na prizorišču dogodka svoja vrata odprla tudi Fantazija Ekspres.

Fotogalerijo lanske nenadkriljive umetniške manifestacije #Pravica na Prešernovem trgu si lahko ogledate na tej povezavi.

Videoutrinek iz lanskega Festivala Sanje na Prešernovem trgu

» Fotografije z dogodka 17. 7. 2013

Pozdravni akord Festivala Sanje 2013
(Video by: Precarious Creations Collective (PCC))

Posted in Fantazija Ekspres, Sanje v Ljubljani 2013

Osebno povabilo

Sanjam, torej sem.

Sanje s knjigami, glasbo, drug z drugim, s to lunino govorico, na semnju dobre volje v Cankarjevem domu - od nocoj in do nedelje.

#20letSanje ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Vabljeni na Slovenski knjižni sejem, ki se začne jutri! Sanje vas čakajo na koncu 1. preddverja. Vsak dan bodo z nami tudi naši avtorji; jutri ob 17h lahko dobite podpis filozofa in kantavtorja JANIJA KOVAČIČA. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Naša avtorja Dušan Jelinčič in Matej Šurc v zanimivi debati z Igorjem Škamperletom in Rok Zavrtanik o terorizmu včeraj in danes. V četrtek ob 16h na Slovenski knjižni sejem. ... See MoreSee Less

Od Tigra do Džihada, razmišljanja o terorizmu včeraj in danes

november 23, 2017, 4:00pop - november 23, 2017, 10:00dop

Ob ponovnem izidu knjige Pod svinčenim nebom Zorka Jelinčiča, najbolj pomembnega primarnega vira o zgodovini Tigra, bodo gostje Dušan Jelinčič, Igor Škamperle in Matej Šurc skozi debato posku...

Na Knjigi obrazov

Ob ponovnem izidu knjige Pod svinčenim nebom Zorka Jelinčiča, najbolj pomembnega primarnega vira o zgodovini Tigra, bodo gostje Dušan Jelinčič, Igor Škamperle in Matej Šurc skozi debato poskušali odgovoriti na vprašanje, kaj je terorizem oz. katera dejanja lahko opredelimo kot taka, pa tudi o načinih, kako terorizem vpliva na obraz sveta. Povezovalec dogodka, ki bo v debatni kavarni Slovenskega knjižnega sejma v četrtek ob 16. uri, bo Rok Zavrtanik.

Prireja: Založništvo Tržaškega Tiska ... See MoreSee Less

Od Tigra do Džihada, razmišljanja o terorizmu včeraj in danes

november 23, 2017, 4:00pop - november 23, 2017, 10:00dop

Ob ponovnem izidu knjige Pod svinčenim nebom Zorka Jelinčiča, najbolj pomembnega primarnega vira o zgodovini Tigra, bodo gostje Dušan Jelinčič, Igor Škamperle in Matej Šurc skozi debato posku...

Na Knjigi obrazov

Urnik patra Karla Gržana ta teden je zelo natrpan. Ga boste kje ujeli?

20. 11. ob 19.00, Trbovlje, delavski dom
21. 11. ob 19.00, Jurklošter, krajevna dvorana
23. 11. ob 19.00, Nova Cerkev (kašča) pri Vojniku
25. 11. ob 16 uri, Knjižni sejem v CD, Forum; moderator pogovora z Antonom Komatom na predstavitvi Komatove nove knjige Zemlja voda seme
25. 11. ob 17. uri, Knjižni sejem v CD, paviljon Sanje, podpisovanje knjig
26. 11. ob 17. uri, Ribnica, Škrabčeva domačija ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Matej Šurc naslednji ponedeljek v Pritličje predstavlja angleški prevod svoje knjižne uspešnice Prevarana Slovenija, ki nosi naslov Patriotism for Sale. Poleg pogovora z avtorjem, ki ga bo vodila Helena Milinkovič, bo na ogled kratki film o orožarski mafiji, ki je začela delovati že med razpadom Jugoslavije, a še danes negativno vpliva na razvoj Slovenije.

***

Štirideset odstotkov vse korupcije v svetovni trgovini pripisujemo orožarski industriji. In vse to se prikriva, saj so vključeni naši politiki. To industrijo je zelo težko preiskovati. Toda prav zaradi te težavnosti in njene vpletenosti v naše politične procese jo je neznansko pomembno preiskovati.
(Andrew Feinstein, recenzent knjige Patriotism for Sale) ... See MoreSee Less

Matej Šurc | Domoljubje naprodaj

november 27, 2017, 7:00pop - november 27, 2017, 1:30pop

Vabimo vas na predstavitev knjige Mateja Šurca Domoljubje naprodaj (Patriotism for Sale), ki predstavlja angleški prevod in priredbo slovenske knjižne uspešnice Prevarana Slovenija.

Prikazali bo...

Na Knjigi obrazov

V času knjižnega sejma bo izšla nova knjiga Erika Valenčiča z naslovom Smrt za življenje. Tudi Erik bo z nami na naši stojnici: v četrtek, med 17. in 18. uro. Pridite po podpis brezkompromisnega raziskovalnega novinarja, vojnega poročevalca in avtorja nagrajenih dokumentarnih filmov. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Sanje na Twitterju

Podpora Festivalu Sanje

"Kultura mora biti, na kateri mora sloneti naša politika, in ne obratno."
Srečko Kosovel, #Pravica

Želim podpreti Festival Sanje!