Prvi aktivni državljan Islandije, Hoerdur Torfason, v Sloveniji

Datum: 7. 11. 2013–8. 11. 2013
Ura: ves dan
Festival:
Vrsta dogodka: nastop

Prvi aktivni državljan Islandije, Hoerdur Torfason, v Sloveniji

Na povabilo Festivala Sanje in podpornikov družbene preobrazbe v Sloveniji 7. in 8. novembra v Sloveniji gostuje Hoerdur Torfason, pri aktivni državljan Islandije, ki je letos izrazil tudi podporo slovenskim protestnikom.

PROGRAM

četrtek, 7. november – Ljubljana

12.00 Novinarska konferenca s Hoerdurjem Torfasonom
(Hiša sanjajočih knjig, Trubarjeva 29, Ljubljana)

Nastop Hoerdurja Torfasona
Dogodek bo sproti prevajala Ksenija Malia Leban.
Spremljali ga bodo ustvarjalci Protestivala.
17.00 – Kongresni trg, Ljubljana

petek, 8. november – Maribor

Predavanje Hoerdurja Torfasona
Dogodek bo sproti prevajala Ksenija Malia Leban.
20.00 – Kino UDARNIK, Grajski trg 1, Maribor

Za uspešno izvedbo obiska potrebujemo vašo pomoč.

Donacije (5 EUR ali več) sprejema društvo FESTIVAL SANJE, in sicer:

  • na transakcijski račun številka SI56 0201 0025 6654 012 (NLB d. d.), s pripisom HORDUR,
  • v knjigarni HIŠA SANJAJOČIH KNJIG (Trubarjeva 29, Ljubljana, od 9.00 do 22.00 vsak dan) ali sedežu društva (Alešovčeva 37, Ljubljana, od 9.00 do 16.00 ob delovnikih).

Mogoča bo tudi donacija na mestu dogodkov.

Hvala vsem, ki podpirate ali ste že podprli njegov obisk v Sloveniji.

Najava dogodka na facebooku

 

Spoštovano ljudstvo, spoštovani nosilci družbene preobrazbe v Sloveniji!

Nastopil je čas, ko se moramo odločno povezati v boju proti sebičnosti, korupciji in neenakopravnosti. V boju proti tistim, ki se že desetletja povezujejo proti vsem nam, ki to počnejo neovirano, globalno in nekaznovano, četudi vsakodnevno kršijo zakone, deklaracije o človekovih pravicah in pravicah živali, četudi zlorabljajo življenje in človeka in vsa bitja sveta. Proti tistim, ki se razglašajo za voditelje sveta, četudi so jasno dokazali, da ne znajo voditi več niti samih sebe, kar so neredko podpisali s krvjo, bolečino in zlorabo nedolžnih.

V Sloveniji gostuje Hoerdur Torfason, prvi islandski protestnik in eden najvidnejših evropskih aktivistov našega časa, ki je letos izrazil tudi podporo slovenskim protestnikom. Islandskemu aktivistu pripisujejo večino zaslug za uspeh islandske revolucije leta 2008. Mirni protesti pred parlamentom so prerasli v revolt vseh državljanov, ki so z organizacijo javnih sestankov in okroglih miz, obveščanja prek družabnih omrežij in forumov ter z vztrajnimi demonstracijami na ulicah dosegli jasno zastavljene cilje: odstop vlade, upravnega odbora državnih bank in upravnega odbora finančnega nadzornega organa. Napisali so tudi novo ustavo in izvedli zgodovinska referenduma, s katerima so zavrnili tisto, kar je drugod uspelo: prenos zasebnih dolgov na prebivalstvo.

Hoerdur Torfason, ki s svojimi dejanji dokazuje, da je z vztrajnostjo in inovativnostjo mogoče marsikaj spremeniti, bo 7. novembra točno ob 17. uri nastopil na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer ga bodo spremljali ustvarjalci Protestivala.

V petek, 8. novembra, ob 20. uri predavanju islandskega aktivista prisluhnite v mariborskem kinu Udarnik. Oba dogodka bo sproti prevajala Ksenija Malia Leban. Uradni Torfasonov gostitelj v Sloveniji je društvo Festival Sanje.

K prebujeni državljanski drži kliče tudi zbirka založbe Sanje Aktivni državljani, v kateri beremo naslednja dela.
– Stéphane Hessel: Dvignite se! Besedilo, ki prebuja milijone bralcev po svetu.
– Dalajlama in Stéphane Hessel: Napovedujemo mir! Za napredek duha.
– Srečko Kosovel: #Pravica. Mladi verujejo vate, Pravica.
– 21 aktivnih avtorjev: Kam plovemo? Premisleki o izhodu iz krize.
– Srečko Kosovel: #Človek. Milijoni umirajo, a Evropa laže.
– Lenart Zajc: Vstaja zombijev. Dnevnik protestnika.
– Margrit Kennedy: Zavzemimo denar. Pot v ekonomski sistem, v katerem bomo vsi zmagovalci.

Povežimo se in se posvetimo ključnim vprašanjem našega časa!

Posted in Fantazija Ekspres, Sanje v Ljubljani 2013

Osebno povabilo

Sanjam, torej sem.

Novembrskemu vremenu primerno bo na knjižni sejem iz tiskarne pripolzela tudi tale krasotica, prvorojenka sarajevskega književnika Hajrudina Ramadana, v prevodu Aleksandra Rekar.

#Sneakpeek ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Sanje updated their cover photo. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Naslednji teden pa se srečamo v Cankarjevem domu, kajne? ... See MoreSee Less

Sanje na Slovenskem knjižnem sejmu

november 22, 2017, 9:00dop - november 26, 2017, 11:00dop

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem, ki bo za obiskovalce odprt od srede, 23., do nedelje, 27. novembra 2017, od 9. do 20. ure (petek in sobota do 22. ure!). Vstop je prost. Letošnji fokus...

Na Knjigi obrazov

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem, ki bo za obiskovalce odprt od srede, 23., do nedelje, 27. novembra 2017, od 9. do 20. ure (petek in sobota do 22. ure!). Vstop je prost. Letošnji fokus: Nemčija, Avstrija in Švica. In seveda ogromno odličnih knjig.

Založba Sanje bo na sejmu prisotna s stojnico v 1. preddverju, kjer vas pričakujemo s privlačnimi cenami in odličnimi knjigami, tudi z vrsto aktualnih novosti. Na stojnici boste lahko poklepetali tudi z nekaterimi našimi avtorji:

ČET (17h-18h): Matej Šurc, Erik Valenčič
PET (17h-18h): Dragan Petrovec
SOB (17h-18h): pater Karel Gržan ... See MoreSee Less

Sanje na Slovenskem knjižnem sejmu

november 22, 2017, 9:00dop - november 26, 2017, 11:00dop

Prisrčno vabljeni na Slovenski knjižni sejem, ki bo za obiskovalce odprt od srede, 23., do nedelje, 27. novembra 2017, od 9. do 20. ure (petek in sobota do 22. ure!). Vstop je prost. Letošnji fokus...

Na Knjigi obrazov

Same babe na koncertu ob 10. letnici svojega 1. albuma napovedujejo čudaške situacije in pozicije. Ta petek v Kavarni Union. ... See MoreSee Less

Ta Menart nas je že v preteklosti pogosto spravljal v sila čudaške situacije in pozicije ... (Prilagamo dokaze, kot jih je dokumentiral slavni in genialni Janez Pelko.)

In pozor - tudi situacija v...

Na Knjigi obrazov

Prihodnji teden se odprejo knjižna nebesa, Slovenski knjižni sejem. Kar nekaj naših novih knjig bo takrat ugledalo luč sveta. Denimo čudovita slikanica Frana Milčinskega O DUŠICI MAJCENI, KI NI SMELA V NEBESA, z ilustracijami Petra Škerla.
#Sneakpeek
... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Po ogledu presunljivega filma Pokrpajmo žive v Cankarjevem domu pravkar še pogovor o darovanju organov, o življenju, ki se neha, in hkrati drugemu življenju, ki se na novo začne. Igralka Draga Potočnjak, direktorica Zavoda Slovenija-transplant Danica Avsec, Tjasa Koprivec in filozof Jure Capuder. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Sanje na Twitterju

Podpora Festivalu Sanje

"Kultura mora biti, na kateri mora sloneti naša politika, in ne obratno."
Srečko Kosovel, #Pravica

Želim podpreti Festival Sanje!