David Brooks: Pogovor

Datum: 4. 9. 2014
Ura: 19:00–21:00
Prizorišče: Hiša sanjajočih knjig Ljubljana
Festival:
Vrsta dogodka: literarni večer, literatura, poezija

David Brooks: Pogovor

Pogovor, v Trst ugnezdeni roman avstralskega pisatelja širnih obzorij, raste v čutno in sočutno bližino tujcev, mlade ženske in zrelega moškega, ki z zaupljivo radovednostjo zdrkneta v neobičajno intimne izpovedi in nenadejana priznanja. Pod krovom Festivala Sanje v četrtek, 4. septembra, ob 19. uri vabljeni na pogovor z Davidom Brooksom v Hišo sanjajočih knjig v Ljubljani. O sveže izdanem romanesknem svežnju se bo s tihim mojstrom avstralske književnosti pogovarjala urednica Tjaša Koprivec.

David Brooks je eden najizvirnejših avstralskih pisateljev in pesnikov, čigar dela so pretočena v številne jezike; brati jih je moč v francoskem, nemškem, japonskem, arabskem, ruskem, poljskem, švedskem, slovenskem in drugih prevodih. Slovenskemu bralstvu se je predstavil z romanom Na drugi strani sveta, domiselnega pisatelja silnih obzorij pa s Slovenijo povezujeta tudi kraška pokrajina in ljubezen. V tandemu z Bertom Pribcem se je podpisal pod imenitna prevoda pesniške zbirke Srečka Kosovela The Golden Boat in zbirke pesmi Mile Kačič Among the Thousands I Would Know You. V svojem v slovenščini pravkar izdanem romanu Pogovor, ki si je za prizorišče izbral Trst, se zateka k magičnemu realizmu.

“Pregloboko sem vkopan v angleški jezik, da bi prenesel zadrego lomljenja v tujem jeziku”
– intervju z Davidom Brooksom, MMC RTV Slovenija (Ana Jurc)

David Brooks: Včasih čutimo stvari, ki se nam šele bodo zgodile

– intervju z Davidom Brooksom, Sobotna priloga Dela (Patricija Maličev)

* Dogodek organiziramo s podporo Javne agencije za knjigo RS.

Posted in Novi človek prihaja! (Ljubljana) 2014

Osebno povabilo

Sanjam, torej sem.

Zdravnik priporoča: bralski vitamini preženejo vse viruse in depresivnost januarskega vsakdana. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Nekaj zelo zelo lepega že v tiskarni. Poezija Neže Maurer v objemu ilustracij Barbare Ogrič Markež na 656 straneh vam bo polepšala marsikak dan. Prednaročila po nižji ceni že zbiramo.

www.sanje.si/knjigarna/nekaj-zelo-zelo-lepega.html ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Za vse, ki ste včerajšnja gostobesedneža zamudili ali bi ju radi še videli. ... See MoreSee Less

V Spetek je prišel mož, ki je na Bližnjem vzhodu in doma videl tudi tisto, česar ostali ne želimo videti. In nam to tudi povedal. Novinar, avtor dokumentarnih filmov in pisatelj, ki je pred kratk...

Na Knjigi obrazov

Primorci, v ponedeljek, 15. 1., prihaja k vam pater Karel Gržan. Ob 16. uri v Kopru (organizira društvo Viharnik), ob 18. uri v knjižnici Izola. Ne zamudite! ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Danes praznuje rojstni dan tudi naš avtor, avstralski pesnik in pisatelj David Brooks. Leta 2014 smo ga gostili na festivalu Sanje v Medani. Upamo, da še kdaj, in čestitke, David!

www.sanje.si/knjigarna/pogovor.html ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Sanje na Twitterju

Podpora Festivalu Sanje

"Kultura mora biti, na kateri mora sloneti naša politika, in ne obratno."
Srečko Kosovel, #Pravica

Želim podpreti Festival Sanje!