pridi med ljudi.

imam rada pisano besedo. skoraj rajši kot govorjeno. nikakor namreč ne znam besede naglasiti ali jo povedati v tako povednem tonu, da bi vsi vedeli, kakšno je moje stališče do nje. ali do tistega, kar mrgoli okoli. na papirju oziroma njegovi elektronski izpeljanki se počutim udobneje. tam se lahko razmetavam in izživljam z vsemi možnimi fonti in načini in ločili, ki dajo besedam tisto neskončno pomembno piko na i. pri tem vztrajno ignoriram le veliko začetnico, ker je ošabna in jo preziram.

na primer. na svetu živimo ljudje. ljudje, ljudje, ljudje, ‘ljudje’, ljudje in ljudje.

ne bom uporabila besede introvert, a naj grem več med ljudi, mi pravijo že tam od 19. leta naprej. kaj za en nagnit ohrovt mislijo s tem?

kako naj grem, lepo te prosim, med ljudi?! imajo balonast ego in popolnoma ničesar za povedat. v njihovi družbi sem v stalnem strahu, da se mi bodo, votli, kot so, kot prazen neopren sesedli na obraz. s puhlicami vred.

s podčrtanimi ljudmi ni za računat, ker nikoli ne vem, s kom se pogovarjam – kdo je tisti, ki vleče niti pod tisto črto?

‘ljudje’ so kot oprano perilo na vetrovnem kraškem vrtu. so tu in se delajo, da plapolajo samo zate, potem pa pišššš. in jih ni. ljudje se na zabavi pogovarjajo s teboj in gledajo, kje je kdo, ki je bolj pomemben.

če si brala otok nenavadnih otrok, potem je kristalno jasno, kdo so ljudje. privzamejo lahko nešteto oblik, tudi travo, reko, drevo ali kamen. potem pa te izsesajo, poteptajo, razbrazdajo in spečejo na žaru za opoldansko malico. z ajvarjem ali brez.

rada pa grem med ljudi. rada imam ljudi, ki jih je življenje malce nagnilo in niso več čisto (pri) pravi. sklonili so se k zemlji, k izvoru, in od tam črpajo tisto, kar mnogi prezrejo. prezremo. milijarde zgodb, ki jih ima povedati zemlja, potem v raznoterih oblikah pršijo ven v svet. nastaviš uho in zanka je sklenjena.

med ljudmi se počutim človek.

zato komaj čakam, da grem v medano. med te ljudi.

prideš tudi ti?

Polonca Štritof

Posted in Osebna povabila

Osebno povabilo

Sanjam, torej sem.

Zdravnik priporoča: bralski vitamini preženejo vse viruse in depresivnost januarskega vsakdana. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Nekaj zelo zelo lepega že v tiskarni. Poezija Neže Maurer v objemu ilustracij Barbare Ogrič Markež na 656 straneh vam bo polepšala marsikak dan. Prednaročila po nižji ceni že zbiramo.

www.sanje.si/knjigarna/nekaj-zelo-zelo-lepega.html ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Za vse, ki ste včerajšnja gostobesedneža zamudili ali bi ju radi še videli. ... See MoreSee Less

V Spetek je prišel mož, ki je na Bližnjem vzhodu in doma videl tudi tisto, česar ostali ne želimo videti. In nam to tudi povedal. Novinar, avtor dokumentarnih filmov in pisatelj, ki je pred kratk...

Na Knjigi obrazov

Primorci, v ponedeljek, 15. 1., prihaja k vam pater Karel Gržan. Ob 16. uri v Kopru (organizira društvo Viharnik), ob 18. uri v knjižnici Izola. Ne zamudite! ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Danes praznuje rojstni dan tudi naš avtor, avstralski pesnik in pisatelj David Brooks. Leta 2014 smo ga gostili na festivalu Sanje v Medani. Upamo, da še kdaj, in čestitke, David!

www.sanje.si/knjigarna/pogovor.html ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Sanje na Twitterju

Podpora Festivalu Sanje

"Kultura mora biti, na kateri mora sloneti naša politika, in ne obratno."
Srečko Kosovel, #Pravica

Želim podpreti Festival Sanje!