pridi med ljudi.

imam rada pisano besedo. skoraj rajši kot govorjeno. nikakor namreč ne znam besede naglasiti ali jo povedati v tako povednem tonu, da bi vsi vedeli, kakšno je moje stališče do nje. ali do tistega, kar mrgoli okoli. na papirju oziroma njegovi elektronski izpeljanki se počutim udobneje. tam se lahko razmetavam in izživljam z vsemi možnimi fonti in načini in ločili, ki dajo besedam tisto neskončno pomembno piko na i. pri tem vztrajno ignoriram le veliko začetnico, ker je ošabna in jo preziram.

na primer. na svetu živimo ljudje. ljudje, ljudje, ljudje, ‘ljudje’, ljudje in ljudje.

ne bom uporabila besede introvert, a naj grem več med ljudi, mi pravijo že tam od 19. leta naprej. kaj za en nagnit ohrovt mislijo s tem?

kako naj grem, lepo te prosim, med ljudi?! imajo balonast ego in popolnoma ničesar za povedat. v njihovi družbi sem v stalnem strahu, da se mi bodo, votli, kot so, kot prazen neopren sesedli na obraz. s puhlicami vred.

s podčrtanimi ljudmi ni za računat, ker nikoli ne vem, s kom se pogovarjam – kdo je tisti, ki vleče niti pod tisto črto?

‘ljudje’ so kot oprano perilo na vetrovnem kraškem vrtu. so tu in se delajo, da plapolajo samo zate, potem pa pišššš. in jih ni. ljudje se na zabavi pogovarjajo s teboj in gledajo, kje je kdo, ki je bolj pomemben.

če si brala otok nenavadnih otrok, potem je kristalno jasno, kdo so ljudje. privzamejo lahko nešteto oblik, tudi travo, reko, drevo ali kamen. potem pa te izsesajo, poteptajo, razbrazdajo in spečejo na žaru za opoldansko malico. z ajvarjem ali brez.

rada pa grem med ljudi. rada imam ljudi, ki jih je življenje malce nagnilo in niso več čisto (pri) pravi. sklonili so se k zemlji, k izvoru, in od tam črpajo tisto, kar mnogi prezrejo. prezremo. milijarde zgodb, ki jih ima povedati zemlja, potem v raznoterih oblikah pršijo ven v svet. nastaviš uho in zanka je sklenjena.

med ljudmi se počutim človek.

zato komaj čakam, da grem v medano. med te ljudi.

prideš tudi ti?

Polonca Štritof

Posted in Osebna povabila

Osebno povabilo

Sanjam, torej sem.

Pismo je postalo knjiga. Karlijevo čudovito pismo vas čaka v Hiši sanjajočih knjig. Živimo v "redu", ki je nered, zato vam je žal ne moremo čisto zastonj dati - dobite jo v zameno za 3 evre, ki nam bodo pomagali, da nas ne pozaprejo in do konca uničijo mračne sile, ki hočejo vladati Sloveniji in svetu.

"Za vaju, draga prijatelja ... Sta le dva med številnimi, ki sta me zavezala, da spregovorim ... " ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Mark Pfister o tem, zakaj zbolimo, za TV Rai3 (v italijanščini).

Strokovnjak za pet bioloških zakonov bo z nami ta petek ob 18.30, v Hiši sanjajočih knjig, skupaj s Samo Lutman, fizioterapevtom in kranio-sakralnim terapevtom.

www.youtube.com/watch?v=1QAZQbgrH34 ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

To sredo ob 19h bosta z nami reformatorja pater Karel Gržan in Adi Smolar. Vabljeni v Hišo sanjajočih knjig! ... See MoreSee Less

Karel Gržan: 95 tez, pribitih na vrata kapitalizma

september 27, 2017, 7:00pop - september 27, 2017, 3:00pop

Nevzdržnost razmer v Cerkvi je pred 500 leti Martina Luthra primorala, da je 31. oktobra 1517 nadškofu Albertu v Mainzu in Magdeburgu ter škofu v Brandenburgu poslal protestno pismo, ki mu je prilo...

Na Knjigi obrazov

MARK PFISTER, Hiša sanjajočih knjig, petek, 29. septembra, ob 18.30. Profesor o bolezni z drugačnega zornega kota. Vabljeni!

To je zelo drugačen pristop od tistega, na katerega smo navajeni, ko preprosto mislimo, da se lahko prepustimo drugim, da »ozdravijo naše telo«, saj se slepimo, da smo preprosti stroji, skupek organov, in je, kadar se pokvari kak del, treba k mehaniku, da ga zamenja z novim. V praksi vsi vemo, kako malo uspešno je tako zanašanje na druge, ki večinoma ne zadostuje za povrnitev v prejšnje, zdravo stanje.
Novi način razumevanja mehanizmov »bolezni« torej zahteva od nas malo več napora! In mogoče se je vredno potruditi … glede na to, da je v igri naše zdravje in zdravje naših svojcev. ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Edina možna rešitev? Prav gotovo ...

#95tez #karelgržan #evolucija ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Izstopimo iz smrtonosne igre. Zdaj. Recimo: ne!

#karelgržan #95tez #500letreformacije ... See MoreSee Less

Na Knjigi obrazov

Danes se v Cankarjev dom odpira razstava o Almi M. Karlin z bogatim spremljevalnim programom. Tudi Sanje bodo tam. ... See MoreSee Less

Kolumbova hči Alma M. Karlin

september 21, 2017, 8:00pop - januar 14, 2018, 11:00dop

»Saj nočem iti, toda moram. Nekaj v meni me priganja in ne bom našla miru, če ne bom sledila temu vzgibu.«
Alma M. Karlin

Cankarjev dom v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Celje pripravlja veli...

Na Knjigi obrazov

Sanje na Twitterju

Podpora Festivalu Sanje

"Kultura mora biti, na kateri mora sloneti naša politika, in ne obratno."
Srečko Kosovel, #Pravica

Želim podpreti Festival Sanje!