Sanje v Medani 2016

30. junij – 3. julij

Sanje bodo prekipevale. Robovi čaš bodo zmehčani. Duše koprneče …

Katedrala sonca se ne bo upognila, dasiprav bo glas odjek. Krik bo. Trgal bo stvarnost. Rezal v bolečino. Da bi nazadnje izcedil lépo.

Gostoto zraka bodo razsekali Milan Jesih, Katja Perat, Katja Šulc, Svetlana Makarovič in Zlatko Kaučič, Vlado Škafar, Lara Jankovič, Tina Kozin, Veno Taufer, Svetlana Slapšak in Sofya-Agnessa Yakuntsova.

V pravljični vasi Šmartno se bo vreteno odgnalo v nepovrat; čudesno zastrtost bodo preudarno dihale predstavi Ane Desetnice in pripovedovalke Tjaša Koprivec, Patricija Peršolja, Sara Evelyn Brown ter razstava V iskanju človečnosti Widad Tamimi in Vesne Bukovec.

Na bele barikade pokliče Forum Sanje. Na omizju Resnice o medijih v času laži – strategija nacionalnega programa razvoja medijev, ki ga bo krmaril Vasja Jager, bodo kritični dr. Svetlana Slapšak, dr. Sandra Bašić Hrvatin, Polona Frelih, Mario Belovič (predsednik sindikata novinarjev Slovenije), predstavnik Ministrstva za kulturo RS in drugi.

8. julija se na Prešernovem trgu v Ljubljani dvigne ponjava nad zemljo – v »tukaj« zamezi World Histeria Orchestra, neprekosljiva povorka 80 glasbenikov iz 20 držav. Majestetično bo!

Festival Sanje v Medani nastaja v sodelovanju z Zavodom za turizem, kulturo, mladino in šport Brda ter ob podpori založbe Sanje, nastopajočih in posamičnih donatorjev.

Festivalskih sklopov niso podprli Javna agencija za knjigo RS, MOL in drugi …

Posted in 2016